MER INFO OM SQUEER HÄR.

Detta har hänt

I Sydsvenskan!

2011-07-27

 

...och i Skånskan!

Gilla Squeer!

2011-07-19

Normaldagen, Lunds Universitet

2011-02-15

För detta unika tillfälle att få spela inför normala människor tog Squeer ett axplock från 2010 års sommarföreställning Work The Stage, blandat med nyskrivna alster inför beach 2011 och naturligtvis en hel del specialskrivet för Lund Universitet. Denna blandning var i allra högsta grad roande och störande

Stödkväll för Queertopia

2010-11-26

Mange, Dan och Leffe dyker upp och berättar om någon MYCKET speciellt som händer i deras liv... Malmö Queer Art & Film Festival 2010, Panora i Malmö, kl. 22.

Fotoutställning @Panora nov-dec 2010

2010-11-25

Gabriel Flores Jair påbörjade dokumentationen våren 2010. Bilderna är ett axplock ur det som längre fram kommer bli en större utställning. Dokumentationen är långt ifrån avslutad eftersom Squeer fortsätter tänja gränserna bortom det tänkbara. Så länge Squeer tillåter Gabriel Flores Jair att dokumentera gruppens sökande finns det en fortsättning.

QUEERTOPIAFESTIVALEN

2010-07-24

Squeer spelar  WORK THE STAGE på Queertopiafestivalens teaterscen.
Mer info: http://www.queertopiafestivalen.se


Squeer goes north!

2010-07-21

URPREMIÄR föreställningen WORK THE STAGE och workshop Get SQUEERED på Kulturbygden i Sollefteå! 

RELEASEFEST MED VÄNLIG HÄLSNING SARA GRANÉR

2010-05-14

Calle, Mange & Leffe har gått PR-kurs på arbetsförmedlingen och tar sig an Sara Granérs nya serie-album.
Performance på festen, på Tröls, Malmö kl 20-01. Fri entré.
Mer info: http://www.facebook.com/#!/event.php?eid=114382215266760&ref=ts

SQUEER + W.I.S.P = sant

2010-04-24

Alla männen back in town! Ny Squeer performance drag on in public på DANSPARTY på Kong, Malmö. Underbar avslutning av WISPs Open Space-dag i Malmö!

Squeer @ Carl Adolf Agardh-gymnasiets vårfest i Lund!

2010-04-22

Fortfarande bara 50% Squeer i stan! Ny performance där Helena & Paulina intog scenen och förvandlades till Leffe & Mange in public! Strålande gästartist gitarrist Daniel Ögren hade vi med oss också. Succé!

Squeer @ Einar Hansen Gymnasiets vårfest!

2010-04-20

Dan satt fast i New York, och Mange var på begravning, så Calle & Leffe fick sjäva köra uppträdande för gymnasiefolket, inspirerade av Arbetsförmedlingens retorik-kurs!

Squeer på Queer Konstutställning, Galleri Ocampo.

2010-04-10

Fotoutställning av Gabriel Flores Jair och 2 x performance!
10/4 performance på Vernissage!
17/4 Squeer feat. Jennifer Lacey (NY). Calle, Mange & Leffe genomför uppgift självporträtt. Jennifer Lacey analyserar grabbarna utifrån målningarna och oj, det var tufft för dom...

Din mamma jobbar inte här!

2010-03-31

Demo-föreställning med Squeer. Sö 28/3 kl 16. Teatern Inkonst, Malmö. Vilken succé! Tack för en enormt peppig uppslutning och all fin respons! Ses snart igen! ;)

WIN WIN TOTAL #2

2010-03-31

Squeer hostade Arbetsförmedling på klubben Win Win Total #2 26/3. Flera intressanta coach-samtal ägde rum inne på arbetförmedlingen och både gäster och Calle, Dan, Mange & Leffe fick sig några Aha-upplevelser under kvällen. Många fick också  chans att göra praktik hos olika professionaliteter i klubben. Mkt givande. Fast Calle hamnade i lite trouble förstås... Läs mer om det i bloggen.

Photo Session

2010-03-22

Squeer_grupp liten

Häromdagen var Squeer hos fotograf Gabriel Flores Jair och blev plåtade som värsta modeller! Ta en kik på bilderna i galleriet. Och bloggen har fått sig ett lyft också!

Squeer blogg!

2010-03-17

Här kan du nu läsa personliga presentationer av Calle, Mange, Dan & Leffe, samt följa dom på bloggen!

TILL BLOGGEN

Squeer i Fria Tidningen!

2010-03-10

I samband med Internationella kvinnodagen uppmärkasammas Squeer i MALMÖ FRIA med en stor intervju. Haffa en tidning på stan och läs mer om oss!

Drag-workshop med Lotten Roos

2010-02-23

Karaktärerna kommer till liv!
21-22 feb genomförde vi en workshop med Lotten Roos från den genusorienterade teatergruppen Subfrau. Under två intensiva dagar i repsal och ute på stan började vi lära känna Dan, Mange, Carl och Leffe.

Stort tack till Lotten!

I Sydsvenskan!
PotatoPotato Squeer Sydsvenskan Jenny M Jensen Karin Rydberg Paulina Göth Helena Engberg 

SQUEER

SHOWER & FÖRESTÄLLNINGAR

REGNBÅGSFESTIVALEN 2013, MALMÖ:

SQUEER #25

29/6 kl. 20.00.

Tangopalatset, Amiralsgatan 47, Malmö
| 40 min. | FRI ENTRÉ!

 

En relations-drag-beats-bekännelse-identity-dj-mindfuck-power-structure-show av Scenkonskollektivets SQUEER-karaktärer Chiara-Chathalina, Leffe, femte & €Que. Feat. Adrian Delux (Drag’n DJ).

Med: Helena Engberg och Linnea Frykman.

 

Pub-klubb efter föreställningen:

Från PotatoPotatos klubb Drag’n Disco! gästar Drag’n Dj:s Adrian Deluxfemte och €Que mixar och trixar, lägger stämning och poppar beats.

 


SQUEER #19

Moriska Paviljongen 6 oktober 2012, ca 21.00.

 

SQUEER fortsätter att trotsa och experimentera kring patriarkatet och populärkulturen. Färskt från scenkonstlaboratoriet kommer här en helt ny liten dragshow farande och landar på Moriskans 110-års kalas med ångest, sex, konst och premalex. Helt enkelt en dragkingsexmixgenderpremalexdisaster-duett!

MER INFO

 

SQUEER #18

Regnbågsfestivalen Malmö. Barnens Scen, 1 september 20.00. Inträde: 5o kr.

Många identitetsyttringar florerar och söker utrymme i PotatoPotatos Squeerföreställningar. Inför Regnbågsfestivalen 2012 har identiteter skapats, upplösts, kastats ut, kramats, dansats med, tänkts, stampats på och till sist fastnat i en specialskriven show.

Med drag som metod och medel fortsätter PotatoPotato under konceptet Squeer trotsa och experimentera kring Patriarkatet och Populärkulturen. Se denna musikaliska föreställning och sippra iväg med kamp i benen och dans i hjärtat.
 
Tid: 1h
 Medverkande: Helena Enberg, Paulina Göth, Jenny M Jensen 

 

 

SQUEER #16:

på Invigningen av nya Claesgatan!


Sommar i City. Squeer-snubben Leffe har flyttat in på Möllan och som en hängiven medborgare har han engagerat sig i ombyggnationen av Claesgatan för grannsämjans skull. På invigningen delar han med sig av idéerna som aldrig blev av, premierar med sin nya karriärsidé som DJ-kung (det verkar ju vara på modet, och rätt så häftigt) och avslutar det hela med kamraterna i en hejdundrande Allsångs-final.

 

Performance i tre delar: 19 juli kl 19.00, 21.00 och 22.45.

 

 

SQUEER #15:
Genusmedvetet julbord med Calle & Leffe

 

Calle & Leffe -värdar för Genusmedvetet julbord

Om ni trodde att Calle och Leffe har gått ner sig, -så trodde ni fel! 16 dec bjuder de in till sin maxade ljulbordsshow på Inkonst.

PotatoPotatos gamla arbetslösa Squeer-karaktärer Leffe och Calle är åter i stan med nya innovativa ideér. Självförtroendet är på topp! Övertygade om att julen är en tid för entreprenörsanda har dom knåpat ihop ett alldeles eget koncept. Genusmedvetet julbord är en inverterad drag-show med allt vad hör julbordet till, dessutom otroligt politiskt korrekt. Calle får äntligen tillfälle att visa sina kock-skills, snubbarna utlovar entertainment och hemliga gäster. Dragkings och julgransglitter, ett alternativ till den trashiga personalfesten, en upptakt inför julstöket –och stökigt lär det bli… Kom inte alltför hungrig.
 
Datum: 16/12 Tid: 21.30 Rum: Klubben Entré: 499:-  50:-

 

PotatoPotato presenterar:

 

 

 

 

 

 

 

 

SQUEER #13

- Malmöbaserade PotatoPotato-kvartetten Squeer sväljer sin medelklassrädsla och är tillbaka på scenerna med ett nytt drag-inferno i sommar! Den 30 juli är det premiär för den nya föreställningen SQUEER #13, som turnérar med åtta stopp i Sverige/Danmark.

Denna sommar har Squeer tagit klassbegreppet med sig in i scenkonstlaboratoriet. Med drag som metod och medel undersöker Squeer hur klass och kön samverkar, förhåller sig och krockar. Squeer brottas med frågor som: Hur förvaltas representationer av kön genom klass? Kan man se på klass som konstruktion? Är Squeer nyliberalismens våta dröm? Vad känns obekvämt? Vad återstår när normerna ringats in?

Gång på gång landar Squeer i orättvisor, makt och förakt, med en förhoppning om att flyga iväg igen med en vibrerande uppmaning i bröstet.
 

SPELPLAN sommar 2011:

SQUEER...

#13.0: 27 juli 20.30 Copenhagen Queer Festival Preview!

#13.1: 30 juli 20.00 Kulturbygden, Sollefteå Premiär!

#13.2: 4 augusti 19.30, Pride Sergel, Sthlm Pride, Stockholm.

#13.2: 5 augusti 19.00 Pride Sergel, Sthlm Pride, Stockholm.

#13.2.1: 6 augusti 22.00 Paradisofestivalen, Stockholm.

#13.3: 10 augusti 21.00 Moriska Paviljongen, Malmö

#13.4: 19 augusti 17.30 Queertopiafestivalen, Norberg 

#14: 21 augusti 13.00 tillsammans med Tidskriften FULMalmöfestivalen, Malmö 

 

Medverkande, Idé & koncept: Helena Engberg, Paulina Göth, Jenny Möller Jensen & Karin Rydberg Kostym: Agnes Östergren Teknik: Elias Bredefeldt Produktionskoordinator: Anna Nordlund Foto: Gabriel Flores Jair

 

Squeer startades 2009 som ett sceniskt dragking-projekt i scenkonstkollektivet PotatoPotato. Aktörerna gav sig på att undersöka världen på och utanför scenen via maskulina uttryck. “Manligheten” blev hotad av statusfall i form av arbetslöshet och kungarna fick genast börja i CV-workshop och livscoaching. I samband med att Squeer dragade femininiteter och fyra kvinnliga grundbultar lades till paletten öppnades dörrarna till att se drag som både mål och metod. Inför Squeer #13 har det blivit dags att experimentera i scen-labbet för att gestalta och diskutera klass och kön och hur de korrelerar. Var krockar det? Vad känns obekvämt? Varför känns det ibland så oviktigt eller osexigt? Varför är vissa saker sexiga? Har scenkonsten ens något att göra på det här området.