Potato on Ice

Flickan med Svavelstickorna

I åldersgruppen 18-24 år är det 140 000 människor som inte har någon att fira jul med, enligt en uppskattning från match.com. Förra året besökte 1000 personer julfirandet för hemlösa på Bodoni i Malmö. Samtidigt slår julhandeln rekord år efter år i konsumenternas strävan efter, ja vad då? Vem är egentligen ensam, de 140 000 eller alla de andra?


När flickan med svavelstickorna drar sin sticka ser hon sina drömmars tillvaro, men vad drömmer vi om idag? Vad är det vi strävar efter? Vilken gemenskap vill vi egentligen ingå i? 

Dessa frågor ställs på sin spets under storhelger där traditioner och förväntningar slår högre än allt annat. Att julen även exkluderar människor som inte firar kristna traditioner ger ytterligare en dimension till ensamhetsproblematiken. 

I Potato on Ice - Flickan med svavelstickorna som spelas på isbanan i Folkets Park kring jul - när köpkraften är som starkast och ensamheten är som störst - vill PotatoPotato visa alternativa drömmar om hur man kan omvärdera traditionen. De vill få folk att stanna upp i julrushen för en stund av poesi och eftertanke.

PotatoPotato har valt en form som vanligen förknippas med Disney – julens budbärare för att med stora uttryck, grälla färger och magiskt skimmer ge en påminnelse om att det är vi som skapar drömtillvaron, inte Coca Cola.

 

MED STÖD AV:

MALMÖ KULTURSTÖD OCH FOLKUNIVERSITETET

Potato on Ice

När?
PREMIÄR 20 december 20.00
spelas även 21, 22, 23 & 24 december 20.00

Var?
Isbanan i Folkets Park

Hur?
Fritt inträde